• +31 (0)6 22 999 034
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parafix - TrimCheck

De lijnen van je glider hebben veel te verduren. De meeste lijnen, met name Dyneema lijnen, <strong>krimpen door gebruik</strong>. Deze krimp kan oplopen tot centimers en kan de performance van je glider enorm beïnvloeden.<br />
Vliegt je scherm niet meer zo lekker als eerst, zet hij steeds lastiger op, of heb je het idee dat hij minder snel of juist veel sneller vliegt? Dat kunnen allemaal signalen zijn die je vertellen dat de trim van je scherm niet meer optimaal is.<br />
Tijdens de <strong>TrimCheck</strong> voeren we een volledige lijnlengtemeting uit en passen we de trimming van je glider aan middels trim-loops zodat deze weer voldoet aan de design specificaties. Na afloop ontvang je een gedetailleerde rapportage van de meting en de trimming.<br />

€ 89,00 - Direct bestellen in de webshop

Parafix

Get your glider trimmed!

Parafix

Get your glider trimmed!

TrimCheck uitgelegd

Tijdens de TrimCheck voeren we een complete lijnlengtemeting uit. Met behulp van een laser meten we de totale lijnlengte van elke vertaking (stam + mid + gallerij op elk aanhechtingspunt) en analyseren we het resultaat middels een computerprogramma met de design specificaties.

Elke meting wordt twee keer uitgevoerd om eventuele meetfouten te minimaliseren. De lengtemeting zelf wordt uitgevoerd met een kracht van 5 daN gedurende maximaal één seconde.

De meting wordt geanalyseerd en vergeleken met de design specificaties. Zo kunnen eventuele asymmetriën en onder- en overtrim (pitch) worden gevonden. Eventuele afwijkingen kunnen middels trimloops worden gecorrigeerd.

Trimloops zijn een veilige manier om lijnen korter te maken. Het rekken van lijnen (die te kort zijn) wordt niet geadviseerd omdat het resultaat vaak maar tijdelijk is. Een te korte sectie van lijnen kan worden gecompenseerd met trimloops op de andere lijnen. Indien nodig kunnen we de lijn die (veel) te lang of te kort is vervangen met een nieuwe lijn.

Exacte lasermeting

Dubbele lasermeting om eventuele meetfouten te minimaliseren.

Ruime ervaring

Ruime ervaring met een groot aantal merken en typen schermen.

In house lijn reparatie

We beschikken over een ruim assortiment aan lijnen om direct lijnen te vervangen.

Snelle 'turn-around'

De TrimCheck kan binnen 24 uur worden uitgevoerd.

Gedetailleerde rapportage

Je ontvangt een gedetailleerd meet rapport met alle lijnlengtemetingen en de uitgevoerde trim-werkzaamheden.

TrimCheck

Get your glider trimmed!

Bestel nu in de webshop en maak een afspraak om je paraglider te laten controleren. De kosten zijn inclusief rapportage en standaard trimwerkzaamheden, en exclusief eventuele verzendkosten.

liros-lines.jpg

Paraglider Lijnen

De lijnen van je paraglider zijn typisch gemaakt van Aramide (Kevlar, Technora, Twaron) of Polyetheen (Dyneema, Spectra).

  • Aramide lijnen (Kevlar, Technora) krimpen en rekken nauwelijks, maar zijn gevoeliger voor buigen, slijtage, zon (UV) en water. Daarom moeten ze vaak dikker worder uitgevoerd dan in vergelijking met Polyetheen lijnen om dezelfde 'tensile strenght' (sterkte) te hebben. Dat kan weer gecompenseerd worden door deze lijnen ongemanteld uit te voeren, maar daarmee zijn ze wel veel kwetsbaarder.
  • Polyetheen lijnen zijn gevoeliger voor krimp en rek dan Aramide lijnen, maar zijn minder gevoelig voor buigen, slijtage, zon (UV) en water.
Om de bovenstaande redenen zijn hoog performance gliders vaak uitgevoerd met ongemantelde Aramide lijnen. Daarom moeten deze veel vaker (vaak volgens opgave fabrikant om de 100 uur) volledig worden vervangen.

De term 'competitie lijnen' is synoniem geworden met ongemantelde lijnen, maar dat is niet correct. Zowel Aramide als Polyetheen lijnen kunnen een polyester mantel hebben (sheated), maar dat hoeft niet (unsheated).

Witte (ongemantelde) lijnen zijn altijd van Polyetheen (typisch Dyneema), omdat de kleur van polyetheen wit is. Andere kleuren lijnen kunnen zowel Aramide als Polyetheen zijn, omdat het bruine Aramide en de witte Polyetheen in diverse kleuren geverfd kan worden.

Paraworks Parafix

Professioneel paraglider onderhoud

Paraworks Parafix

Professioneel paraglider onderhoud

Paraworks Paraglidingschool
Haringvliet 44
2134 XB  HOOFDDORP

+31 (0)6 22 999 034
info@paraworks.nl

KvK: 63366169
BTW: NL855206263B01
Bank: NL48 INGB 0006 6104 82

Algemene Voorwaarden

SiteLock
ssl-logo-small.png

Stuur een bericht!