• +31 (0)6 22 999 034
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rugstart in Albanië

Starttechniek Clinic – Train voor de perfecte start!

“Goede schermcontrole en goede beheersing van starttechnieken leiden tot veiligere starts en daarmee tot veiligere vluchten”

Wat: Starttechniek Clinic
Voor wie: Piloten Berg en Lier met minimaal één week berg-ervaring of lier-ervaring
Wanneer/Locatie: Volgende training wordt geplanned in oktober.
Duur: 10:30 - 16:00 uur
Aantal Deelnemers: 4 cursisten
Kosten: € 75,- gebruik eigen materiaal, €100,- gebruik schoolmateriaal
Voorspelling: 

Stel: je bent een actieve Nederlandse bergpiloot. Je maakt gemiddeld zo’n 20-40 vluchten per jaar. Dat betekent dat je, inclusief een aantal mis-starts, maximaal 50 keer per jaar je scherm start. Als je bedenkt dat de feitelijke start misschien 1 à 2 minuten duurt betekent dat ook dat je versnipperd door het jaar heen 50 tot 100 minuten bezig bent met starten. En hoe bewust ben jij van al die starts?

Bewuste training van je starttechniek geeft je al snel een enorme voorsprong! Een aantal uur actief bezig zijn op een oefenlocatie en gericht trainen van je starttechnieken verdubbeld of verdriedubbeld al snel de tijd die je normaliter in één jaar spendeert aan je starts. Bovendien is de focus gericht op het verbeteren van je techniek en ben je bewust bezig deze te verbeteren.

Tijdens de Starttechniek Clinic ga je onder professionele begeleiding aan de slag met je starttechniek. Met een kleine groep van 4 deelnemers behandelden we de verschillende starttechnieken en de voor- en nadelen daarvan. Samen ‘ontleden’ we de diverse technieken en gaan aan de slag om de bouwstenen van een goede start te perfectioneren. Tot slot gaan we die bouwstenen weer samenvoegen tot één geheel waarbij je de vaardigheden leert om veilig te starten én in staat bent om in te spelen op veranderende omstandigheden.

Tijdens de clinic komen de onder andere de volgende onderdelen aan bod: 

  • Voorwaartse start
  • Achterwaartse start – Symmetrisch en Asymmetrisch
  • Verplaatsen met je scherm op de startlocatie
  • Actieve en passieve schermcontrole
  • Je scherm zonder hulp omdraaien (van ‘cellen naar beneden’ naar ‘cellen naar boven’), ‘muurtje’ maken
  • Afbreken van een mis-start
  • Voor- en nadelen van de diverse starttechnieken, keuze starttechniek
  • Risico begrip en risico beperkende maatregelen

Vanzelfsprekend heeft het weer invloed op het programma. De keuze voor de oefenlocatie en de verwachte condities geven een realistische setting om je starttechniek te trainen. Bij regen of als het te hard waait gaat het programma niet door.

Minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers aan de clinic.

De clinic wordt begeleid door Martijn Geurts - een KNVvL erkend en ervaren instructeur en specialist in schermcontrole, groundhandling, starttechnieken en soaren.

Neem direct contact op met Martijn op 06 - 22 999 034 voor het boeken van de clinic of als je meer informatie wilt ontvangen.