• +31 (0)6 22 999 034
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ölüdeniz, Turkije

SIV Turkije 2016 AAS P1050665 980x350

"Ölüdeniz is een heerlijke vliegstek met veel mogelijkheden. Werken aan je brevettaken of lekker vrij vliegen."

Bergopleiding & Vliegvakantie

In samenwerking met Action Air Sports biedt Paraworks de mogelijkheid om een opleiding te volgen voor het behalen van je B1, B2 en B3 bergbrevet. Op verzoek van vele soarders hebben we de mogelijkheid gevonden om samen met Action Air Sports deze opleiding te verzorgen. Ben je een soarder dan maken we juist gebruik van wat je al weet en kunt om zo snel, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en veiligheid, je opleiding tot bergpiloot vorm te geven.

Heel bekend en populair is het paraglidingparadijs Ölüdeniz in Turkije. Hier hebben ook de niet vliegende gezinsleden van onze piloten een super vakantie; lekker van de zon genieten, relaxen, duiken, boottochtjes, jeepsafari’s, canyoning, trekking en wandelen in natuurparken.

Na een rit van 40 minuten door een natuurpark vliegen we vanaf de 1900 meter hoog gelegen top van de Babadag. Afhankelijk van de wind vliegen we ook vanaf de ruime 1700 meter start of van de 1000 meter start. Zelfs zonder thermiek duurt de vlucht van de top een klein half uur. En mét thermiek…

Landen doen we op het witte strand naast de boulevard, waar de achterblijvers liggend op een strandbed de piloten opwachten met een koel drankje. Lekker decadent kun je je scherm door een van de Turks vouwers professioneel op laten vouwen. Een verkwikkende duik in de helder blauwe zee is op slechts enkele meters afstand…

Naast het starten vanaf de verschillende startplekken van de Babadag en het “gewoon” vliegen en thermieken, zijn er ook nog leuke vliegactiviteiten te regelen, zoals o.a. Butterfly Valley en Kaya Village.

Als het weer meewerkt dan starten we een keer vanaf de Babadag en vliegen dan naar Butterfly Valley. Een baai, enkele kilometers ten zuiden van Ölüdeniz, die normaal niet over land bereikbaar is… maar wél over water…én door de lucht! Wij gaan dus per paraglider en worden door onze niet vliegende reisgenoten per boot opgehaald! Butterfly Valley is op glijvlucht te halen.

We landen op het strandje van de baai. Eenmaal geland, kunnen we lekker gaan zwemmen, even rondkijken en relaxen. In Butterfly Valley wordt wild gekampeerd en er is een Turks barretje waar je kunt borrelen en eten. Het is echt back to basic en erg gezellig!
De boot brengt ons uiteindelijk weer terug naar de kust van Ölüdeniz. Soms in het donker varend over de zee, met alle sterren en de lichtjes van het vaste land, geeft dat wel een heel speciaal gevoel… een soort overland, maar dan anders…

Als we niet kunnen vliegen kunnen we een uitstapje maken naar naar Kaya Village. Dit is wat de Turken noemen “het spookstadje” en is gelegen aan de westkant van Ölüdeniz. Het zijn oude ruïnes, overblijfselen van wat vroeger ooit een stadje was. Kaya Village is ook op glijvlucht te halen. We kunnen er hoog vanuit de Babadag wel naar toe vliegen, maar we kunnen er helaas niet veilig landen. Maar het is wel leuk om vanuit de lucht te zien en later als de gelegenheid zich voordoet vanaf de grond te bekijken.

We verblijven in het comfortabele 3 sterren hotel Perdikia Beach, gelegen in het centrum van Ölüdeniz dichtbij de winkelpromenade op ca. 200 meter van het strand. Dit kleinschalige maar gezellige hotel heeft een gemoedelijke atmosfeer en lekker eten.

Praktische informatie

Startniveau: B1++ | Goede beheersing van de bergstart
Data: 28 april t/m 3 mei 2019
29 september t/m 4 oktober 2019
Uiterste inschrijfdatum:31 maart / 31 augustus 2019
Kosten 1 week:€ 360,-
Kosten vrije vlieger:€ 160,- (zelfstandig gebrevetteerd piloot)
Huur vlieguitrusting per week:€ 310,-
Inclusief: 6 dagen begeleiding door KNVvL instructeur
Exclusief:Lokaal transport, eventuele start- en landingsgelden
Kosten reisarrangement:(indicatie onder voorbehoud)
Vlucht Nederland – Turkije v.v.
Airport transfer Dalaman –Ölüdeniz v.v.
Hotel 3* o.b.v. halfpension (incl. ontbijt en diner)
8 dagen o.b.v. 2pk € 550,- (mei) en €450,- (oktober) / o.b.v. 1pk € 600,- (mei) en €550,- (oktober)

Inschrijven

Inschrijven doe je via het inschrijfformulier van Action Air Sports.