• +31 (0)6 22 999 034
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dune du Pyla, Frankrijk

Dune du Pyla Zomer 2019

"Het soar mekka van Europa - hier moet je geweest zijn"

Dune du Pyla - Zomer 2019

Voor de zomer 2019 staat Dune du Pyla in Frankrijk weer op de agenda! Deze prachtige locatie aan de Atlantische kust van west Frankrijk is het mekka van de soar-gemeenschap.

Het duin van Dune du Pyla strekt zich over 500 meter uit van oost naar west en over drie kilometer van noord naar zuid. Momenteel steekt hij 107 meter boven de zeespiegel uit, ook al lijkt het erop dat hij in de loop der jaren lager wordt. De naam van de duin is afgeleid van het woord pilla dat stapel of hoop betekent in het Gascons. Oorspronkelijk, in de 15e eeuw, werd met 'Dune du Pyla' een zandbank bedoeld die iets ten noorden lag van het huidige duin.

Tijdens de Dune Adventure week krijg je intensieve groundhanlding- en soar-instructie. Elke dag spenderen we een aantal uren aan groundhandling technieken. Je krijgt de mogelijkheid om met diverse materiaal te oefen en te vliegen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te tandemen. De Dune Adventure weken zijn geschikt voor ongebrevetteerde en gebrevetteerde piloten. Wil je echt vorderingen maken voor wat betreft schermbeheersing, starttechniek en soaren kom dan naar de grootste zandbak van Europa!

Dune du Pyla is in één dag goed aan te rijden. Vanuit Utrecht is het ruim 1.100 km over veelal zeer goed berijdbare autosnelwegen (tol-wegen) via Parijs en Bordeaux. In overleg kun je ook op Bordeaux vliegen, dan wordt je op het vliegveld opgehaald. Ook kun je carpoolen met mede reizigers, neem daarvoor ook even contact op

Er zijn meer dan voldoende campings dicht bij Dune du Pyla met de mogelijkheid om te kamperen of een chalet te huren. Pyla Camping en Camping Panorama du Pyla zijn ideaal gelegen ten opzicht van het duin. Wanneer je op een van deze twee campings verblijft kun je - zonder een stijl duin te hoeven beklimmen - op je gemak binnen 5 minuten naar de startplek lopen.

De Dune Adventure week loopt van maandag tot en met vrijdag. Op zondag voorafgaand aan de week organiseren we voor de deelnemers die er reeds zijn een briefing om 19:00 uur (exacte tijd en locatie zal later bekend worden gemaakt).

Het weersysteem in Dune du Pyla is zodanig dat er ’s middags bijna altijd een prettige wind waait vanuit zee. Vaak komt deze in de loop van de ochtend pas op gang. Normaliter betekend dat dat we rond 12:00 uur richting het duin gaan. Je kunt vaak tot ’s avonds laat vliegen en het komt regelmatig voor dat er prima soar condities zijn tot zonsondergang.

In onderling overleg met de deelnemers plannen we voldoende tijd in gedurende de week voor groundhandling instructie. Daarbij kunnen we rekening houden met het niveau van de deelnemers en specifieke wensen.

Paraworks stelt voor het groundhandlen en schermvliegen materiaal ter beschikking. Omdat de juiste keuze van het materiaal afhangt van de specifieke condities zullen we niet voor elke deelnemer individueel een eigen ‘set’ (harnas/scherm) ter beschikking stellen. Paraworks beschikt over een groot aantal (soar-) schermen in diverse maten (o.a. van U-Turn, Little Cloud en Swing) en diverse harnassen (o.a. van U-Turn, Gin en Kortel). Afhankelijk van het niveau van de deelnemer en de op dat moment heersende condities kan de deelnemer een scherm gebruiken.

Indien je eigen materiaal hebt dan adviseren we je dit mee te nemen. Door ook met je eigen materiaal te oefenen en te vliegen leer je deze ook beter te beheersen. Daarnaast neem je zelf een helm (EN 966 Luchtsporten gecertificeerd), handschoenen en, indien in je bezit, een portofoon mee.

Praktische informatie

Data:maandag 15/07/19 t/m vrijdag 19/07/19
 maandag 22/07/19 t/m vrijdag 26/07/19
Kosten:€ 499,-
Aantal Deelnemers:Maximaal 8
Inclusief: Begeleiding, gebruik mini-wings, harnassen en soar-materiaal
Exclusief:Alle reis- en verblijfskosten

Inschrijven

Inschrijven doe je via het inschrijfformulier.