• +31 (0)6 22 999 034
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vlorë, Albanië

Albanie web

"Een exotisch vliegavontuur in Europa, het kan in Albanië!"

Adventure in Albanië

Ooit een gesloten communistisch enigma, nu een onbekend paradijs aan de Middellandse Zee. Een land met authentieke stadjes en landschappen waar de zuilen van McDonalds nog niet alom vertegenwoordigd zijn. Er is veel te zien en te ontdekken, maar bovenal: je kunt er fantastisch vliegen. De bergketens parallel aan de kust zorgen voor starten en vliegen in stabiele dynamische stijgwind. Landen kan gewoon op het strand voor het hotel. Wil jij ook alvast de zomer proeven in Albanië, ga dan mee met Paraworks naar Albanië!

Voor wie?

  • Je houdt van korte, avontuurlijke vakanties.
  • Je bent gecharmeerd van landen waar niet alles perfect en strak georganiseerd is.
  • Je hebt minimaal brevet B1.
  • Maar let op: De startplekken zijn mediterraan en dus rotsachtig. Met enkel wat ervaring aan de lier of op Oostenrijkse grashellingen, kan deze trip wellicht een (te) grote stap zijn.

Wat gaan we doen?

Uiteraard komen we om te vliegen. Er zijn diverse start- en landingsplekken langs de kust waar prachtig gevlogen kan worden op de dynamische stijgwind. Perfect om je starttechniek te verbeteren en kilometers te dobberen met uitzicht op zee.

Met hoogteverschillen van meer dan 1000 meter tussen start en strand, krijgt soaren een andere dimensie! We nemen enkele mini-wings mee speciaal ten behoeve van de instructie in start- en soartechniek.

Meer in het binnenland zijn vliegplekken met een alpiene karakter, waar je thermisch kunt vliegen met uitzicht op de bijzondere vallei tussen de twee parallelle bergketens die het land kenmerken.

Is het niet vliegbaar dan is er genoeg te doen. Ons hotel ligt aan het strand. Een bezoek aan de Romeinse ruïnes van Apollonia en Butrint en aan het werelderfgoed-stadje Gjirokastër mag eigenlijk sowieso niet ontbreken tijdens een reis naar Albanië. Al deze bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken vanaf ons hotel in Vlorë.

Programma

We verzamelen woensdagavond in ons verblijf in Vlorë. Een pendelbus van het hotel heeft je opgehaald van het vliegveld in Tirana. Tijdens het diner bespreken we de plannen voor de week.

Donderdag tot en met zondag bezoeken we verschillende vliegstekken langs de kust en in het binnenland. Je kunt lekker zelf vliegen of onder onze begeleiding werken aan je start- en vliegtechniek. We nemen speciaal voor dit doel enkele mini-wings mee.

’s Middags komt de zeewind op gang en gaan we onze eerste vluchtjes maken vanaf de bergen langs de kust. Waarschijnlijk kunnen we gewoon landen op het strand voor het hotel. 

Afhankelijk van het weer en jullie belangstelling bezoeken we tussendoor de toeristische hoogtepunten van zuid Albanië. maandag ochtend eindigt het programma. DeTransavia-vlucht naar Amsterdam vertrekt 's ochtends vroeg vanuit Tirana.

Kun je daarna gewoon weer naar je werk...

Inclusief en exclusief?

Wij zorgen voor het verblijf in een hotel in de kustplaats Vlorë. Tevens zorgen we voor het transport. Het eten regelen we ter plekke evenals de kosten daarvan.

Je neemt zelf een vlieguitrusting mee. Heb je geen eigen uitrusting, dan kun je die bij ons huren. 

Let op: dit is geen duinsoarvakantie. Neem dus een uitrusting mee die geschikt is voor bergvliegen en jouw niveau bij bergvliegen en thermische omstandigheden.

Praktische informatie

Startniveau:B2– | Goede beheersing van de bergstart
Data:woensdag 15/05/19 t/m maandag 20/05/19
Kosten:€ 490,-
Inclusief: 5 Nachten verblijf in Vlorë (2 personen op één kamer)
 Shuttlebus Tirana-Vlorë
 Begeleiding, gebruik mini-wings
Exclusief:Lokaal transport, contante bijdrage €150,- p.p.
 Eten, drinken
 Heen- en terugreis
 Entreegelden (optionele) toeristische uitstapjes

Inschrijven

Inschrijven doe je via het inschrijfformulier.