Soaren is onze Passie!

 

Soaren is, naast het berg- en lier- vliegen, een volwaardig onderdeel van de schermvliegsport die het uiterste uit iedere piloot haalt.

 

Soaren is optimale schermcontrole, snelheidsbeleving, 'cruisen' op hoogte langs kilometers lange duinen of de thrills ervaren van het vliegen met razendsnelle mini-wings op enkele meters boven het zand. Bovenal is het ontzettend leuk en gezellig!

 

Soaren geeft de mogelijkheid om relatief dicht bij huis veel en vaak te vliegen, niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kun je uitstekend soaren.

Paraworks Paraglidingschool is een door de KNVvL erkende opleidingsinstantie en is de eerste en enige school in Nederland die een focus heeft op duin en kust soaren.

 

Als startend piloot volg je een opleiding tot het behalen van Schermvliegbrevet 1 en/of Schermvliegbrevet 2 met hoofdaantekening Soaren bij Paraworks Paraglidingschool.

 

Je kunt de opleiding zelf samenstellen uit bouwblokken Groundhandling Instructie, Opleidingsdagen, Theorie en afsluiten met een Proficiency Check.  Of je kiest voor de aantrekkelijke Paraglidingschool Soar Cursus.

 

Ben je reeds in het bezit van een Brevet 2 met hoofdaantekening Lier of Berg, dan biedt Paraworks je een versnelde opleiding via de Soar Cursus Fast Track.

 

Professionaliteit, kwaliteit en veiligheid zijn de sleutelwoorden in je opleiding. En ontzettend veel plezier natuurlijk! Er is veel persoonlijke aandacht door de 1:1 instructie en  de kleinschaligheid van de opleidingsdagen.

Paraglidingschool Soar Cursus

 

De Soar Cursus is je one-stop-shop op weg naar je schermvliegbrevet 2 met hoofdaantekening Soaren.

 

In de Soar Cursus zitten de volgende modules:

 

 • 5 x 2 uur 1:1 Groundhandling Instructie
 • 5 Opleidingsdagen
 • Tandem Instructie vlucht van 30 min
 • Theorieboek "Vrij Vliegen" door Bastienne Wentzel
 • Soar specfieke theorieles ondersteund door e-learning
 • Proficiency Check en bij slagen luchtwaardigheidsverklaring

 

Met de Soar Cursus bespaar je 25% en betaal je €699,00 (incl. BTW). Heb je meer opleiding nodig dan kun je tot één jaar na de start van de cursus losse modules Groundhandling Instructie, Opleidingsdagen of de Proficiency Check met 10% korting aanschaffen.

 

Tijdens de Soar Cursus maak je gebruik van hoogwaardig opleidingsmateriaal, en heb je de mogelijkheid om diverse soar schermen en harnassen zelf uit te proberen.

Soar Cursus FAST TRACK (FT)

 

De Soar Cursus Fast Track (FT) is voor gebrevetteerde berg- of lier-piloten. Ook al heb je veel vliegervaring, soaren is een volwaardig onderdeel van het schermvliegen, waarbij  je begeleiding en instructie nodig hebt.

 

In de Soar Cursus FT zitten de volgende modules:

 

 • 4 x 2 uur 1:1 Groundhandling Instructie
 • 3 Begeleidingsdagen [Roadtrip, Adventure]
 • Tandem Instructie vlucht van 30 min
 • Soar specfieke theorieles ondersteund door e-learning
 • Proficiency Check en bij slagen luchtwaardigheidsverklaring

 

Met de Soar Cursus FT bespaar je 25% en betaal je €599,00 (incl. BTW). Heb je meer opleiding nodig dan kun je tot één jaar na de start van de cursus losse modules Groundhandling Instructie, Begeleidingsdagen of de Proficiency Check met 10% korting aanschaffen.

 

Tijdens de Soar Cursus FT maak je gebruik van hoogwaardig opleidingsmateriaal, en heb je de mogelijkheid om diverse soar schermen en harnassen zelf uit te proberen.

Losse Modules

 

Wil je alleen Groundhandling Instructie of bijvoorbeeld een Begeleidingsdag, of wil je extra opleiding of begeleiding? Paraworks biedt ook losse modules aan.

Groundhandling instructie

 

Intensieve 1:1 Groundhandling Instructie van 2 uur, waarbij we de instructie afstemmen op jouw niveau. We trainen met materiaal van Paraworks, maar je kunt ook je eigen materiaal meenemen.

lees verder

Opleidingsdagen

 

Onder begeleiding van een Soar Instructeur maak je je eerste vluchten aan het duin. Je kunt zelfstandig goed groundhandlen en je bent toe aan vliegen.

bestel direct

Begeleidingsdagen

 

Samen met Paraworks vliegen aan het duin. Tips, tricks en de nodige begeleiding. Begeleidingsdagen vul je in met Roadtrips of Adventure dagen.

lees verder

Proficiency Check

 

Sluit je opleiding af met een Proficiency Check. Een Soar Instructeur beoordeelt jouw kunnen op 4 kritische elementen. Slaag je dan ontvang je je luchtwaardigheidsverklaring.

bestel direct

KNVvL en het Soar Brevet

 

Binnen het brevetten-stelsel, dat wordt beheerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, afdeling Schermvliegen (KNVvL) is de startmethode Soaren erkend als een volwaardig en zelfstandige startmethode, gelijk aan Lier of Berg. Anders dan bij Lier of Berg, kent het Soaren echter geen brevet 3. Bovendien is het Soar brevet alleen geldig in Nederland. Heb je echter je Soar brevet dan zijn er aantrekkelijke reductie regelingen voor het behalen van je Lier of Berg brevet.

 

Met je Luchtwaardigheidsverklaring Soaren, die je kunt behalen met de Proficiency Check, en een geldig theorie certificaat kun je bij de KNVvL een Schermvliegbewijs 2 met startmethode Soaren aavragen. Ben je reeds in het bezit van een Schermvliegbewijs 2 of 3 met startmethode Lier of Berg dan kun je in het kader van de overgangsregeling tot eind 2016 de startmethode Soaren laten bijschrijven zonder een luchtwaardigheidsverklaring. We raden echter iedere toekomstige soarder aan om voldoende opleiding en begeleiding te organiseren alvorens zelfstandig te gaan vliegen. Soaren is een volwaardig en zelfstandig onderdeel van het schermvliegen en kent naast de gevaren van het schermvliegen ook een aantal specifieke aandachtspunten en vaardigheden. Meer informatie over de KNVvL en het brevetten-stelsel vind je op de website van de KNVvL.

 

GO TO MOBILE VERSION

COPYRIGHT © 2014-2016 - PARAWORKS

GO TO TABLET VERSION

Tel: +31(0)6 – 22 999 034

info@paraworks.nl

www.paraworks.nl

KvK: 63366169

BTW: NL855206263B01

Bank: NL48 INGB 0006 6104 82