Groundhandling vaardigheden zijn voor elke paraglider van essentieel belang. Of je nu vliegt in de bergen, soart aan de kust, een beginner, of juist een heel ervaren vlieger bent.

 

Groundhandling instructie is een perfecte aanvulling op de vaardigheden die je leert of hebt geleerd tijdens je vliegopleiding. De extra aandacht voor schermbeheersing en starttechniek maakt je tot een allround vlieger die onder alle omstandigheden goed kan starten.

 

Paraworks kan jou helpen deze vaardigheden aan te leren.

Ook als ervaren vlieger wil je de mogelijkheden maximaal benutten. Je zult meer vaardigheden moeten hebben om op moeilijkere startplekken te kunnen starten - met minder ruimte, meer wind, obstakels lastige situaties.

 

Tot slot zijn goede groundhandling skills onontbeerlijk bij het vliegen aan de kust, het duinsoaren. Zonder deze vaardigheden zal je niet of slechts met zeer veel moeite kunnen vliegen, en dit kan dan ook nog eens gevaarlijke situaties opleveren.

 

Kortom: goede groundhandling vaardigheden bieden je optimalescherm controle voor een veilige en stressvrije vliegervaring!

Paraworks hanteert een didactisch programma dat bestaat uit 4 blokken verdeeld over 2 fases:

 

  • Fase 1 Blok 1 - Begrip van scherm en harnas, terminologie, schermcontrole, veiligheid, afbreektechnieken.
  • Fase 1 Blok 2 - Starttechnieken, symmetrisch en asymmetrisch starten, inverted starten, kite-positie, cobra-start,  weers-omstandigheden
  • Fase 1 Blok 3 - Verplaatsen en gevorderde technieken, kiten, ont-zanden, negatief gaan, helico.
  • Fase 2 Blok 4 - Starten om te vliegen, keuze start techniek, de kite start, cross-wind start, schermcontrole middels druk en snelheid, wet en regelgeving.

 

Afhankelijk van het tempo van de instructie zullen deze fases doorlopen worden in één of meerdere instructie blokken.

Instructie afgestemd op jouw niveau - van beginner tot zeer ervaren

Zeer flexibele lestijden, ook 's avond en in het weekend

Oefenen met materiaal van ons en/of je eigen scherm.

Eén op één instructie voor een maximale leer-ervaring

Tijdens de groundhandling instructie door Paraworks kunt u gebruik maken van materiaal van Paraworks. Paraworks heeft diverse typen schermen (mini, speed, 'groot') in diverse maten om de optimale trainingssituatie te bereiken.

 

Het is bovendien aan te raden om ook met het eigen materiaal te oefenen; het is immers deze uitrusting waar u als cursist mee zult gaan vliegen.

 

Het wordt aanbevolen om stevige schoenen, helm en beschermende kleding mee te nemen naar de instructie.

Voor groundhandling instructie is een ruime, open locatie nodig zonder obstakels. Het gemakkelijkst oefenen is het  op een plek met laminaire wind. Daarom is het strand een uitgelezen plaats om groudhandling instructie te krijgen en zelfstandig te oefenen.

 

Standaard geeft Paraworks instructie in Wijk aan Zee en Langevelderslag, maar in overleg geven we instructie langs de hele kust in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland.

GO TO MOBILE VERSION

COPYRIGHT © 2014-2016 - PARAWORKS

GO TO TABLET VERSION

Tel: +31(0)6 – 22 999 034

info@paraworks.nl

www.paraworks.nl

KvK: 63366169

BTW: NL855206263B01

Bank: NL48 INGB 0006 6104 82